Kerti medence építés árak

Véleményünk szerint a medence egy luxus tárgy. Olyan, mint a fagyi. Ha finom egy fagyi, akkor nem bosszankodunk az árán.

Ha nincs pénzünk jó fagyira, akkor inkább nem eszünk fagyit. Nem csak a medence létesítését és kivitelezését kell megfizetni, hanem a szinten tartását is. Mert a medencénket nem csak egy-két évre tervezzük.

Ezért szerintünk nem is okos dolog, amikor a leendő tulajdonosok a medence, porszívórobot vagy vegyszeradagoló változatok bekerülési árait hasonlítják össze. Nem az a jó kérdés, hogy „Nálad mennyibe kerül egy medence?”, a jó kérdés így szól: „Ez a típusú medence mennyibe kerül az első tíz évben?”.

A luxus nem fapados. Nem gondoljuk, hogy bárkit is az érdekelne, hogy mennyi egy induló kerti medence építés ára, mivel egy takarás nélküli medence inkább nyűg, mint élvezet.

Kerti medence építés árak, bemutató medence a telephelyen

A medence építés költségei

A medence építése jelentős befektetés, ezért elengedhetetlen, hogy már az tervezés elején tisztában legyünk a várható költségekkel. Ennek ismerete segít abban, hogy reális elképzeléseink legyenek arról, mekkora beruházásra számíthatunk.

Így könnyebben tudjuk priorizálni a kialakítás során számunkra fontos elemeket (pl. nagyobb medence, fejlettebb szűrőrendszer stb.).

Időben el tudjuk kezdeni félretenni a szükséges összeget, pontosan kiszámíthatóvá válnak az esetleges hitelfelvételi igények, és a potenciális kockázatok ismeretében könnyebben felkészülhetünk a váratlan kiadásokra.

Ha komplett medence kivitelező céget bízunk meg, akkor az a legjobb, ha ennek a cégnek mindenre van saját embere. Így tud elkészülni egy medence 2 hét alatt.

Sajnos sok medence specialista cég is fél oldalas árajánlattal elintéz egy több milliós medencét. Vajon mennyire felkészültek ezek a cégek? Ezekből az ajánlatokból egyszerűen ki van hagyva több oldalnyi fontos információ.

Árajánlat kérésnél figyeljünk rá, hogy külső vagy belső méretet adunk-e meg. A mélység alatt a vízmélységet vagy a falmagasságot értjük? Meddig érvényes az árajánlat? Építés várható időtartama? Mi lesz a keletkezett több köbméter hulladékkal?

Célszerű a megrendeléseket, műszaki tartalom változásait írásban közölni üzletfeleinkkel. Ha telefonon rendelgetünk, akkor egyrészt a szó elszáll, ha valami félremegy, akkor nem tudjuk bizonyítani az igazunkat. Másrészt senki nem jegyzetfüzettel a kezében szaladgál, vezet, ebédel. Egy e-mailt előbb-utóbb feldolgoz valaki, kisebb eséllyel felejtődik el.

Épített medence árak

Az árak tájékoztató jellegűek, melyek egy kaposvári építésű, alapfelszereltséggel működő, PVC burkolatú zsaluköves medencére vonatkoznak komplett kivitelezéssel, ami a következőket tartalmazza:

  • betonszerkezet, PVC burkolat, alapgépészet, létra.

Az ár a következő tételek költségét NEM tartalmazza, mivel ezek csak a helyszín bejáráskor, a konkrét igények megbeszélését követően kalkulálhatóak:

  • földmunka, földelszállítás, gépház, medence körüli térburkolat és szegélykő, víz és elektromos betáplálás, csatornavezeték vagy szikkasztó építése, elektromos vezérlés, komfortnövelő extrák (pl.: lépcső, ülőrész, kapaszkodó, medencevilágítás, masszázsbefúvók, automata vegyszeradagoló, ellenáramoltató stb.).

A feltüntetett kerti medence építés árak nettó összegeket jelentenek.

Kerti medence mérete
Kerti medence ára
5 x 3 méter
4.000.000 Ft-tól
6 x 3 méter
4.500.000 Ft-tól
7 x 3,5 méter
5.500.000 Ft-tól
8 x 4 méter
6.200.000 Ft-tól
10 x 5 méter
7.200.000 Ft-tól

Kivel építtessük a medencénket?

Ismerőseink, szomszédaink között, közösségi oldalakon biztosan találunk olyat, aki részt vett már medence építésében, vagy legalább elméletben vágja a témát.

Van, aki a szomszédnak segített, sokan alkalmazottak voltak egy medencés cégnél, és vannak a kisebb-nagyobb vállalkozások, amelyek mellék-, vagy főtevékenységként építik a medencéket.

Vannak kivitelezések, ahol minden összejön, minden ideális és szerencsésen alakul. Ezen felbuzdulva sokan vállalkoznak rá, hogy levezénylik saját medencéjük építését.

A következő részekben ízelítőt szeretnénk adni abból, hogy mennyi mindenre kell gondolni ahhoz, hogy a lehető legkevesebb kockázattal vágjunk bele a munkába.

Hazánkban a medenceépítés még mindig rendkívül szezonális, és ez senkinek sem jó. Amit csak lehet, rendeljünk, csináltassunk meg október és március között. Sokkal több kedvezményt és odafigyelést fogunk kapni.

Milyen medencét vegyek?

Sajnos tökéletes kerti medence nincsen.

Mindegyik típusnak vannak előnyei és hátrányai. A csempe, a mozaik előbb-utóbb lepotyog, a fuga penészesedni kezd. A polipropilén betágul, elreped. A poliészter szállítása nehézkes, a lépcső választéka szegényes. A lemezfalú-fóliás medencék többségéhez nincs lépcső, a zsaluköves fóliás medencének is vannak gyenge pontjai.

Mindenképpen nézzünk meg egy bemutató medencét vagy referenciát. Rajzok és fotók alapján nehéz elképzelni, hogy mi lesz a kertünkben. Lehetőség szerint próbáljunk is ki egyet. Sokan mély medencét szeretnének, de kipróbálás után már elég az 1,20 vagy 1,30 méteres mélység.

Magánmedence építése nem engedélyköteles, bármekkora méretű is legyen.

Beépített területnek számít, így a zöldterület arányunkat rontja. Helyi rendelet ugyanakkor szabályozhatja vagy tilthatja, ezért ennek még az elején érdemes utána járni.

A 1,5 méternél magasabb támfalat engedélyeztetni kell, és mivel a medence oldalfala földet támaszt meg, így támfalnak minősül.

Feszített víztükrű legyen vagy esetleg süllyesztett?

Medence építés árak, költségek

Nézzük meg egy példában a süllyesztett víztükrű medence (fölözős vagy szkimmmeres) építésének menetét és a kiadások várható alakulását az egyes munkafázisokban! A kivitelezés olyan komplex feladat, amely több szakember bevonását is igényli.

Fontos megjegyeznünk, hogy az itt felsorolt lépések és költségek csak általános iránymutatást nyújtanak. A beruházás konkrét összege a projekttől függően változik.

Mobil WC

A medence építése egy olyan projekt, amely több hétig, vagy akár hónapokig is elhúzódhat. A munkálatok során a munkásoknak a helyszínen kell tartózkodniuk, gyakran olyan körülmények között, amelyek nem teszik lehetővé a hagyományos WC-használatot.

Sok ember fog hetekig sáros cipőben dolgozni a munkaterületen, ebben az esetben pedig a mobil WC bérlése egy praktikus és higiénikus megoldás.

A medence helyének kialakítása, földmunkák

A medence helyén a locsolórendszert ne aznap reggel iktassuk ki, hanem napokkal korábban, hogy ne áztassa a munkaterületen a talajt, különben a nehéz gépek még nagyobb dagonyát csinálnak. Esős időszak előtt érdemes a munkaterületet lefóliázni, így nem ázik fel a talaj.

A föld kitermelését és elszállítását is tervezni kell. Ha az elszállítás lassú, akkor a kotrógépnek sok az állásideje, de ugyanúgy ki kell fizetni.

Mivel legyen a medence párhuzamos? Az épülettel vagy a kerítéssel? A magassági szinteket is előre meg kell tervezni.

A térburkolat helyének kiásásával érdemes kezdeni.

A gödröt ki kell tűzni, ásás közben mérni, szintezni, a gépet irányítani. A szükségesnél nagyobb gödör sok költséget jelent majd a visszatöltésnél. Ha kiderül, hogy kisebb lett és a gép már nem fér hozzá, kézzel kell szélesíteni, ami szintén plusz kiadás.

Éppen ezért ez felelősségteljes munka, tudás kell hozzá és ennek ára van. Ha egy adott helyre szeretnénk kialakítani a medence fedés szélét, és egy meghatározott irányba akarjuk majd eltolni, hol legyen a gödör széle? Ha már elkészült a gödör, lehet, hogy ásóval és lapáttal kell még igazítani rajta több órás munkával.

Előfordul, hogy ásás közben a földben olyat találunk amire nem számítottunk, és itt nem római aranyékszerekre gondoltunk, hanem pl. avar-kori sírokra, egykori német katona csontvázára, a ciszterna csövére, esetleg a gázvezeték nem ott van, ahol a terveken, az egykori istálló 10 tonnás beton alapjára, a szennyvíz csatornára, a locsolócsövek ledugózására stb.

Jó előre tisztázni kell, hogy ezek a költségek kit terhelnek. Amíg a régészek dolgoznak, addig ki fizeti a gépi talajvíz süllyesztést? Léteznek föld alatti több tíz köbméteres üregek, többszáz éves földpincék. Ha ilyet találunk akkor mi legyen? Mivel ideális esetben ilyenkor már a medence anyaga ki van fizetve.

Érdemes meggondolni, hogy építés előtt kötünk-e építési-szerelési biztosítást, ami az építési időszakban történt váratlan események esetén nyújt fedezetet. Pl. nyári felhőszakadás megtöltötte iszappal a félkész medencét.

Talajvíz esetén extra építési költségek lesznek, ez pár tízezertől akár pár millió forintig terjedő plusz kiadás is lehet. Előfordult már, hogy az építés közepén jelent meg a talajvíz.

Helyszíni anyagmozgatás és szállítás

Terepadottságtól függően ez pár százezer forinttól kezdve több milliós költség is lehet. Ezért a kitermelt föld és az építőanyagok szállítását és helyszíni mozgatását is tervezni kell, de nappalin keresztül is építettünk már medencét.

Az anyagmozgatásból eredő károkat helyre kell állítani (híd, kocsibejáró, térburkolat, gyep). Ez a költség részben előre tervezhető, de előfordulhat, hogy utólag merül fel. Egy átlagos besüllyesztett medence építésénél 60 -120 tonna föld kerül ki, és 30 – 50 tonna építőanyag megy be a gödörbe. A medence szerkezete ezen nagyságrendileg nem változtat. Ezzel el is oszlattuk a háziasszonyok álmát: „Ugye a fűnek nem lesz baja?”. De lesz, a fűnek annyi.

A medence építése komoly logisztikai kihívást jelent, különösen ha az időjárás és a terepviszonyok nem kedvezőek. A téli fagy és a tavaszi esők miatt a munkálatok késhetnek, a nehéz gépek pedig könnyen elakadhatnak a sáros talajban. Ezért fontos, hogy a kivitelező tapasztalt szakember legyen, aki képes alkalmazkodni a változó körülményekhez. Van, hogy télen azt várjuk, hogy fagyjon le a talaj. Érdemes utánanézni annak is, hogy a szállítási útvonalakon milyen nehéz jármű közlekedhet.

Egy kerti medence építésekor rengeteg hulladék keletkezik. Ez szintén költség.

A medence alap kialakítása

Kavicságy esetében a legfontosabb dolog, hogy tömörítve legyen és ne változzon a térfogata, ha már rajta van a medence. Lapvibrátorral kell tömöríteni, feszített víztükrű medencénél jóval alaposabban. A kavics vagy kő lehetőleg pormentes legyen.

A vasalt beton alaplemezt mindig zsaluzni kell, akár vízszinteset, akár lejtést akarunk. A lehúzáshoz, simításhoz megfelelő szakember kell. Ha utólag kell csiszolgatni, simítgatni, azzal napok fognak eltelni és ez ugyancsak sok pénz.

A vasalt zsaluköves oldalfal vastagságát nem kell eltúlozni. 8 méteres medencék, fél mm vastag oldalfallal és acél pálcikákkal megtámasztva is állnak az udvarokon. Ráadásul valószínűleg körbe lesz járdázva a medencénk, ami tovább merevíti, ha akarjuk, ha nem.

Lényeg a méretpontosság, egyenesség, alakhelyesség, függőlegesség, vízszintesség. A burkolat nem fog szépen állni egy görbe falon. Ha medence fedést tervezünk, az ki fogja dobni a medence pontatlanságát. Egy átlagos kőműves rendre rosszul építi be a falátvezetéseket. Ilyenkor jön a vita, hogy ki fogja kivésni, pótolni, és főleg, hogy kinek a pénzéből.

A vasalt beton koszorú vastagságának illeszkednie kell a szegélykőhöz. Porocell medencéknél nem szükséges.

A medence felületeinek simának kell lenni, mint a szobánkban a fal. Ez egyszerű, nem? A valóságban ez mégis sokszor nehézséget okoz.

A falátvezetések beépítését és a körbecsövezést, körbetöltést követően nyomáspróbázni kell. Ha nem megfelelő egy ragasztás, az ne az üzempróbánál derüljön ki. A gyakorlatban a legtöbb csőtörést a süllyedő föld vagy kavics feltöltés okozza. Ide kell a legtöbb tapasztalat és trükk.

A medence lépcső, ülőpad

Legegyszerűbb és legolcsóbb az acél létra, de ha pl. sóbontót tervezünk, ez már nem is igaz. Továbbá a medence fedést is drágítja.

Kihasználhatóbbá teszi a medencét egy épített lépcső. Szokás hozzá padot kapcsolni vagy napozó részt építeni, ez 20 – 40 cm mélyen legyen, így kellemes és takarítható is.

Szárazon lehetőleg ne maradjon lépcsőfok, mert az koszolódik.

A lépcsőkön gyakrabban gombásodik a fólia, de ezt is meg lehet előzni.

Térburkolat kiválasztása és kialakítása

Térburkolat lehet térkő, járdalap, műfű, faburkolat, hidegburkolat stb. Három funkciója van: a körüljárhatóság, a napozó, és a medence fedés parkoló. Vizes lábbal járva nem szabad, hogy csússzon. WPC burkolatot a medence köré nem ajánlunk mert forró. A világos burkolat nagy felületen vakíthat. Statikailag is meg kell tervezni, különösen, ha lejtős a terület. Ilyenkor képződik egy függőleges felület, ami szintén költséget jelent.

A térburkolat elkészülését követően indulhat a tereprendezés, füvesítés, parkosítás, a locsolórendszer újraépítése.

PVC medence burkolás, szegélykő

A gyártók kínálatának minősége közel áll egymáshoz. A PVC anyag medence bélésnek nem tökéletes. Ezen valamelyest segít az akryl bevonat, de nem taszítja úgy a koszt, mint a polipropilén, és nem áll úgy ellen a klórnak, mint a csempe.

Túlzottan felmelegedett vízben gyűrődhet, gombák, baktériumok és vasbaktériumok tenyészhetnek az anyagban, amik elszínezik. Ezek ellenére mégis ajánljuk, mert a többi medence típussal még több nyűg van, egy tapasztalt szakember segíthet a jó választásban.

A szükséges mennyiség kiszámítását is bízzuk szakemberre. Az sem mindegy, hogy mikor kerül bele a medencébe. A víztartási próbához szükség van rá még a térburkolás vagy térbeton elkészülte előtt. Ha elkészült a bélés, minél előbb tele kell tölteni a medencét, anélkül, hogy megállna a töltés.

Vannak vegyszerek, amiket töltés közben kell adagolni. Minél előbb be kell vegyszerezni és elkezdeni a forgatást. Javasolt vasas víz és automata klóradagoló esetén a Metal Magic és az Alkorplus folyadék használata gombásodás ellen.

Szükséges a medencefal felső lezárása is, erre a legelterjedtebb megoldás a medence szegélykő, de más megoldások is léteznek. Fontos, hogy kifelé lejtsen, hogy a hajnali páralecsapódásból induló vízcseppek ne a medence falán csorogjanak végig, mert azok nyomot hagynak.

Medence gépház elhelyezése

A gépészetet egy 15-20 méteren belüli, arra alkalmas helyiségben célszerű elhelyezni. Amennyiben nincs ilyen, akkor gépházat kell építeni.

A föld feletti elhelyezés olcsóbb, mint a felszín alatti, és jobb a gépeknek is és a kezelőnek is. Egy föld alatti gépészettel az is megtörténhet, hogy elárasztja a víz, a föld felettivel ilyen nem fordulhat elő és a pára sem jelent gondot.

Gondolni kell a zajra, a szkimmer távolságára, a hőszivattyú és az élményelemek helyére.

Előfordulhat mégis, hogy a föld alatti a jobb megoldás, ilyenkor megoldást kell találni a zsompra, zsompszivattyúra, lebúvóra, szellőztetésre és létrára.

A medence rákötése a közművekre

A töltővíz lehetőleg hálózati víz legyen. Az is olyan, ami lehetőleg mentes a vasbaktériumtól. Sok kút nem alkalmas medence üzemeltetéshez.

Az elektromos betáplálás előre tervezhető, ha átgondoljuk, hogy a következő évtizedekben milyen fejlesztéseket szeretnénk a medencénkben, kertünkben.

Napjaink legnagyobb problémája a napelemek okozta túl magas feszültség és annak ingadozása, ezt nem bírják az inverteres hőszivattyúk. Jelenleg nem látunk erre műszaki megoldást.

A hulladékvizet is el kell majd vezetni valahová. Lehet a szennyvízcsatornába, esőcsatornába, árokba, kert végébe vagy a szikkasztóba.

Medence gépészet

Fenékürítő beépítését javasoljuk, de ez kihagyható. Vannak bevált típusok, fölözőből úgyszintén. A mennyiségét a forgatási teljesítmény határozza meg, a hosszát a szegélykő és a terepviszonyok. A befúvók száma szintén a forgatási teljesítmény függvénye.

Az elhelyezésnek is vannak trükkjei. A vízszint szabályozó szelep hasznos opció, már az első feltöltést is megkönnyíti. Néha zárjuk el, hogy meggyőződhessünk róla, nincs-e szivárgás.

Szűrőtartály esetében a lényeg a szivattyúhoz megfelelő átmérő és a szűrőtöltet magasság. Nagyobb terhelés (pl. vendégforgalom) esetén nagyobbat ajánlunk.

Egyre népszerűbb a frekvenciaváltós szivattyú, ilyenkor nem terheli naponta többszöri indulás a szűrőtartályt. Ebben az esetben nincs szükség üvegszálas erősítésre.

Szűrőtöltetnek javasoljuk az üveghomok tölteteket. A Dryden Aqua AFM töltet ígéri a legtöbbet, pár év múlva kiderül, hogy mi igaz belőle.

A szűrő-forgató szivattyú használatakor kell egy minimum teljesítmény a kézi porszívózáshoz. Ezenkívül a medencét naponta háromszor át kell tudnia forgatni. Figyelni kell a zajkibocsátásra, hogy az előszűrő fedele mennyire tartós, illetve, hogy könnyen javítható-e. Apartmant kiszolgáló medencéknél javaslok egy tartalék szivattyút tartani a garázsban. Száraz helyen, nem a gépházban.

A vegyszeradagolók a terhelés, a burkolat, a korróziós szempontok, a felhasználók igényei, a szakmai felügyelet kapacitása és az üzemköltség-igények alapján kerülnek meghatározásra.

Ami elromolhat, az el is romlik. A medencéknél is. Nem télen fog, hanem a nyári szezon közepén, és mivel ekkor vannak tele a szervizek, abban a szezonban már vissza sem kapjuk. Ahol lehet, oda kézi vegyszeradagolást ajánlunk.

Hőszivattyút érdemes a medencéhez betervezni. Ha nem a fűtés, akkor a hűtés miatt. Ugyanis, ha takarással védjük medencénket a szennyeződések ellen, akkor kánikulában nagy eséllyel túlmelegszik. Amellett, hogy az már nem hűsít, a PVC medence bélés is meggyűrődhet miatta. Nem kell egyből beruházni, de építsük ki a helyét, kérjünk csőalapozást. A hőszivattyú ideális helye a gépészet közelében van. A légáramlást nem szabad akadályozni, de ha a látvány zavaró, ráccsal el lehet takarni. A kifújt levegő nem mehet a víztükör felé. Előre tudnunk kell, hogy melyik oldalán van a kezelőpanel. Napozó mellé ne tervezzük, mert van némi zaja. Számítsunk rá, hogy kondenzvíz fog belőle eltávozni, de ezt összegyűjtve lehet akár virágot is locsolni vele. Mielőtt megrendeljük az inverteres hőszivattyút, mérjük meg a feszültséget, mert volt ahol 253V-ot is mértünk már. 240V felett javasoljuk inkább az ON/OFF, nem inverteres hőszivattyúkat.

A medence világítás és egyéb kényelmi elemek

Medence világításhoz a fehér LED-es lámpákat ajánljuk, ezek üzembiztosabbak. Meg kell tervezni, hogy mivel szeretnénk kapcsolni. A színes LED-es világítás a fehér medence burkolaton mutat a legjobban.

Ellenáramoltató, vízfüggöny, vízköpő, masszázs tervezésekor a nyomásesést, a zajterhelést és az elektromos teljesítményigényt kell figyelembe venni. Az elektromos vezérlés szerelését gyakorlott szakemberre bízzuk.

Téli használatra alkalmas medence építésekor a csövekre is tegyünk csőhéjszigetelést, építsük Porocellből a medencét, az alját is szigeteljük le, és egy magasabb, és szélesebb medencefedés alatt használjunk vízfelszín takarót is.

PVC csövek átmérőjének a kiválasztásakor a nyomásesés táblázat a mérvadó.
PVC golyóscsapokból a teflonos tömítésűt érdemes választani, nem az olcsót.
PVC ragasztóból nekünk a Griffon vált be.

A medence tisztítása

Porszívó keféből és lombhálóból 20 év alatt sem sikerült olyat találni, ami tökéletes lenne. Szerintünk ezeket olyanok tervezik, akiknek nincs otthon medencéjük.

Gégecsőből olyat érdemes venni, amit nem szív össze a vákuum.

Kézi vízelemző teszter nélkül ne próbáljuk a medencét vegyszerezni. Nekünk a Lovibond Orange típus vált be.

Vízvonalcsík eltávolító a fölözős fóliás medencékhez kötelező tartozék, csak használni is kell.

A medencevíz hőmérsékletét mérni kell, mert 32 foknál feljebb engedni nem ajánlatos.

Medence fedés, takarás

A víz felszínén úszó takarók legyenek átlátszók, ha melegebb víz a cél, így 5 fokkal melegebb lesz a hőmérséklete, de sajnos a kosztól nem igazán védenek.

A peremre kifeszített takarókat nem értjük. Az biztos, hogy gyerekbiztos, ugyanis ezzel adják el.

Funkcióban a legtöbbet az eltolható polikarbonát medence fedés nyújtja, ez alatt lesz a legmelegebb a vizünk. Ráadásul formájából adódóan minden szennyeződést kifelé vezet. A felnyíló ajtó praktikus, mert a homlokfal alján lévő fekete gumi nem koszolja össze a szegélykövünket és a matracot sem kell átfeszegetni alatta nyitáskor. Méretétől és formájától függ, hogy mekkora oldalirányú erőt fejt ki a sínekre, ettől függ, hogy milyen alap alkalmas alá. A medence fedésre mindenképpen javaslunk biztosítást kötni, de inkább legyen az egész medencére.

Medence építés referenciáink

Az elmúlt évek során számos egyedi medencét építettünk, amelyek ügyfeleink igényeire és elképzeléseire szabva készültek.

Referenciáinkban megtekinthet néhány különböző stílusú, méretű és felszereltségű medencét, amelyeket kivitelező csapatunk valósított meg.

2024-ből szemezgetve a kerti medence építés árak így alakultak, azaz ügyfeleink ennyit fizettek a medencéjükért:

Telephelyünktől 70 km-re, Kőröshegyen, 8,00 x 3,98 x 1,20 – 1,60 mélyülő medence. 1,50 mm-es prémium PVC béléssel. Lépcső és pad csúszásmentes burkolattal. Szakállas szegélykővel. Közművek kiépítése gépházig. Speck Badu Top szivattyúval, üveg szűrőtöltettel. Automatikus pótvíz töltőszelep. Automatikus pH és automatikus klór adagoló indulóvegyszerekkel. Hőszivattyú alapcsövezés. Elektromos csomag. Karbantartási eszközök. Eltolható polikarbonát medencefedés gyerekzárral. Földmunkával, 35 m2 térkő burkolattal, kézi tereprendezéssel, kulcsrakészen bruttó 15.000.000 Ft.

Telephelyünktől 50 km-re, Táskán, 8,00 x 3,98 x 1,50-es zsaluköves beton medenceszerkezet, 1,50 mm-es prémium PVC béléssel. Lépcső csúszásmentes burkolattal. Szakállas szegélykővel. Szikkasztó építése hulladékvíz számára. Speck Badu Top szivattyúval, üveg szűrőtöltettel. Automatikus pH és sósvizes fertőtlenítő indulóvegyszerekkel. Elektromos csomag. Karbantartási eszközök. Földmunkával, bruttó 9.500.000 Ft.

Telephelyünktől 90 km-re, Cserszegtomajon, 8,00 x 3,98 x 1,60 m-es. Másfél mm-es Soprema Premium PVC béléssel. Lépcső, taposó és pad csúszásmentes burkolattal. Szakállas szegélykővel. Hálózati víz és szennyvíz cső kiépítése gépházig. Műanyag Keter gépházzal, összes betonmunkával. Speck Badu Top szivattyúval, üveg szűrőtöltettel. Szintszelep. Automata pH és automata klór adagoló indulóvegyszerekkel. Élményelemek: 2 db fehér LED-es medencevilágítás távirányítóval, Aqua Jet XT ellenáramoltató, masszázsállomás 4 fúvókával. Szivattyúaknák aknafedél nélkül. Fairland Comfortline Inverter BPNCR13 hőszivattyú. iSaver frekvenciaváltó a szűrőszivattyúhoz. Elektromos csomag. Dolphyn S200 porszívórobot. Karbantartási eszköz csomag. NivoVas eltolható polikarbonát medencefedés 4 mm-es tömör, víztiszta polikarbonáttal, RAL71334 Sablé (antracit) színben. Földmunkával, földelszállítással, 100 m2 vasalt térbetonnal, kézi tereprendezéssel, kulcsrakészen. Minden hulladékot elszállítunk. Helyszíni anyagmozgatási költséggel, bruttó 25.000.000 Ft.

Telephelyünktől 150 km-re, Nadapon, 6,00 x 3,00 x 1,40 méteres vasalt CellPool polisztirol zsaluelemes betonszerkezet, prémium minőségű akryl bevonatos, homok színű Alkorplan fóliával. Negyed köríves saroklépcső non-slip burkolattal. Jázmin színű műkő bálna szegélykővel. Közműveket kaptuk a gépházhoz. Aquarius szűrőtartály, Speck Badu Magic11 szivattyúval, AFM szűrőtöltettel. Automatikus pH csökkentő és folyékony klór adagoló, induló savval és klórral. 1 db LED világítás. Fairland Comfortline Inverter BPNCR09 hőszivattyú. Ellenáramoltató szivattyúaknával, fa fedéllel. Bojler a zuhanyhoz. Elektromos anyagok és munkadíj. Eltolható medencefedés 10 mm-es légcellás polikarbonáttal, lépcsőnél ajtóval. Karbantartó anyagok. bruttó 13.500.000 Ft.

Tőlünk 40 km-re, Hedrehelyen, 10 x 5 méteres 1,50 és 2,50 m mély, 100 m3-es medence, helyszínen hegesztett szöveterősítéses fóliával. Saroklépcső cs.m. burkolattal. 29 cm széles szakállas, lapos jázmin szegélykővel. 2 db Speck Badu Top szivattyúval, 2 db SMG szűrőtartállyal, zöldüveg szűrőanyaggal. Automata szintszelep. Automatikus pH és klór adagoló vegyszer indulócsomaggal. 21 kW-os hűtő-fűtő hőszivattyú konzolra szerelve. Helyben úszó berendezés. 2 db fehér ledes lámpa. Elektromos vezérlés. Vezeték nélküli porszívórobot. Kézi porszívókészlet, Lovibond pH/klór teszter, porszívócsatlakozó, Metal Magic vízkő -és fém kiválás gátló, stb. Szavini redőnyös lamellás medence takarás, vízalatti csőmotorral kulcsos indítással, transzparens színben. Földmunka, mobilWC, térburkolat és füvesítés nélkül, összesen bruttó 30.000.000 Ft.

Telephelyünktől 40 km-re, Ibafa településen, 6 x 3 x 1,40 méteres PoroCell beton, Elbtal Elite, fehér színű fóliabélés. Íves gyerek pancsoló lépcsővel. Jázmin színű szakállas széles szegélykő. Elektromos betáplálás, vízre-, csatornára rákötés. Medencegépészet Keter műanyag kerti tárolóban. Aquarius tetőszelepes szűrőtartály, Speck prémium minőségű szivattyúval, aktivált üveg szűrőtöltettel. Indulóvegyszerek kézi adagoláshoz. 1 db LED világítás. Elektromos anyagok és munkadíj. Eltolható medencefedés Optic típus, víztiszta polikarbonáttal, teljes zárhatósággal. Karbantartáshoz szükséges eszközök. Földmunkával, 50 m2 térburkolattal bruttó 12.000.000 Ft.

Somogy megyében, városunkban, Kaposváron 7,00 x 3,98 x 1,40 m-es épített Porocell-fóliás medence íves gyerek résszel, egyenes lépcsővel. 1 fenékürítővel, 1 szkimmerrel, 4 db kis méretű Midi Clicker fehér LED lámpával (4×952 lumen), föld feletti gépészettel, összes szükséges betonmunkával, fedkővel, minőségi medencegépészettel, kiegészítőkkel, inverteres hőszivattyúval, szolár takaró + csévélő. Építőanyagok és kiásás költsége nélkül bruttó 8.000.000 Ft.

Somogy megyeszékhelyén Kaposváron 6,50 hosszú, 3,89 méter széles, 1,30 méter mély feszített víztükrű Cellpool polisztirol vályúrendszerrel épített PVC burkolatú medence. Kiegyenlítő tározóval, műanyag gépházzal. Épített ülőpad és lépcső. Szűrőegység 2 db visszacsapó szeleppel az üzembiztos működés érdekében. Szabályozható teljesítményű forgatószivattyú, vegyszeredagolók, Zodiac robotporszívó, 2 ledes lámpa, hőszivattyús medencefűtés, automatikus vízszint szabályozás a puffertartályban, eltolható fedés zárható ajtóval, burkolható aknafedlap gázteleszkópokkal. Bruttó 12.000.000 Ft.

Telephelyünkhöz közel, Kaposváron egy 6,0 x 3,0 méteres, 1,2 m vízmélységű zsaluköves-fóliás úszómedence azúrkék vizet adó fehér PVC béléssel. Bontási munkák, a földmunkát kézzel kellett végeznünk. Feljáró a minidömper számára. Egyedi lépcső+pad, a gépészet műanyag dobozban. Ledlámpa meleg fehér izzóval, Relax Mini eltolható medencefedés oldalajtóval. Üvegtöltet, szintszelep, és minden más kiegészítő, ami a karbantartáshoz kell. Bruttó 10.000.000 Ft.

Kaposvár közelében, Somogyaszalóban egy 10 x 4-es feszített medence, prémium műanyag béléssel. Mobil WC, medence kitűzése, földmunkagép irányítása, föld gépi kiemelése, föld mozgatása, föld terítése, rézsűzés, rézsű építése, oldalfalak polisztirol zsaluval. Vályú fehér műanyag uszodaráccsal. Kerti faház a gépészet számára. Microdos automata vegyszeradagolók. Fairland InverX20 hőszivattyús fűtés előkészítése. Eltolható polikarbonát fedés RAL71715 szürke színben, Dophyn robot, amely felmegy a falra, karbantartási anyag, elektromos szerelés, kiszállási költség, 4 fehér LED, frekiváltó, megnövelt szűrőkapacitás, porszívó csatlakozó, zuhany kiállás, több mint hatvan négyzetméter komplett Barabás téglakő burkolat, ciszterna cső átépítése, közművek kiépítése, anyagmozgatásból eredő károk javítása. Összesen bruttó 20.000.000 Ft.

Baranya megyében, Kaposvártól 30 kilométerre, Baranyajenő községben egy 8 x 4-es ovális, süllyesztett víztükrű, szkimmeres medence, komplett betonszerkezettel, egyedi lépcső megoldással, amely magában foglal egy napozó részt is. Ezen 30 cm mély a víz. Ideális pihenéshez. Prémium fóliával, íves, csúszásmentes bálna szegéllyel, műanyag gépházzal, villanyszerelés, induló vegyszercsomag, műanyag eltolható medencefedés felnyíló ajtóval, 2 db színes vízalatti világítás, Optima hőszivattyús medencefűtéssel. Bruttó 10.000.000 Ft.

Somogyban, Kaposváron egy 9,50 x 3,84 x 1,50 méteres kiemelt medence. Porocell EPS30 zsaluelemekből, napozó résszel, egyenes lépcsőkkel, besüllyesztett, szellőztetett gépházzal, burkolható gépház tetővel, szabályozható teljesítményű ellenáramoltatóval, vízköpővel, 8 fúvókás masszázsrendszerrel, Alkorplan Vanity fóliabéléssel, fordulatszám szabályzós szivattyúval, automatikus töltéssel, automatikus szűrőöblítéssel, 3 színváltós LED lámpával, robotporszívóval, víztiszta polikarbonát fedéssel bruttó 14.000.000 Ft.

Városunk túlsó végén, 8,00 x 2,89 x 1,50 infinity medence, hőszigeteléssel, puffer tározóval, Special medencefedés egyoldali sínpályával, hőszivattyús fűtés, Aquarius tartály, üveg szűrőtöltet, Badu szivattyú, kerítésépítés, térbeton, Travertin burkolat, lépcső ülőpaddal, akna lebúvók burkolható tálcával, frekvenciaváltó, maszázsállomás, állítható erősségű ellenáramoltató, automata adagolók, Fairland Inverter Plus hőszivattyú. Bruttó 23.000.000 Ft.

Szintén Kaposváron, 6 x 4 méteres süllyesztett hőszigetelt medence, komplett betonmunkával, Silver gránit szegéllyel, bazalt szürke Soprema béléssel, föld alatti gépházzal, Fairland InverX20-26C téli fűtésre alkalmas hőszivattyúval, lépcsővel, pancsolóval, antracit beépítőkkel, 8 db maszázsfúvókával, ProLuxe ellenáramoltatóval, változtatható sebességű szivattyúval, időkapcsolós LED lámpával, automatikus folyékony vegyszer adagolókkal, Nivo-Vas Icon medencefedéssel, teljes elektromos szereléssel, bruttó 18.000.000 Ft.

Cégünktől 70 km-re Zala megyében Zalakaroson, 8,00 x 3,98 x 1,30-as kerti medence, komplett betonozással, Porocell zsaluelemekkel, Alkorplan Touch Sublime színű fóliával, szakállas szegélykővel, prémium szivattyúval, üvegtöltettel, szintszabályzó szeleppel, 2 ledes lámpával, masszázzsal, indulóvegyszerekkel, építőanyagok és gépház nélkül, bruttó 7.500.000 Ft.

Minden medence egyedi, mint maga az ügyfél

Gondolkozott már egy saját kis oázison a kertjében? Ha igen, szakértő csapatunk készséggel áll rendelkezésére. Kérjük, forduljon hozzánk bizalommal e-mailben, vagy töltse ki online árajánlatkérő űrlapunkat, esetleg hívjon minket telefonon, hogy a lehető leggyorsabban válaszolhassunk kérdéseire.